Konservativt, konservativt, konservativt

 

Med dessa tre ord inledde Bill Sweeney sitt föredrag för oss. Han konstaterade att allt tyder på att republikanerna behåller majoriteten i Representanthuset, att de får majoritet i Senaten och att de vita männen som kommer att bedriva en konservativ politik.

I USA är ”satsa på dig själv” andan stark. Att republikanerna går till val på sänkta skatter och sänkta utgifter för staten attraherar en majoritet av de som kommer att rösta i morgon fördrar det.

 

När sedan Rich Galen (ja han heter faktiskt så) från Republikanerna kom började han med att konstatera att även Demokraterna är ett mycket konservativt parti ur ett Europeiskt perspektiv.

 

Han tror också att republikanerna kommer att få majoritet i hela Kongressen, dvs både Representanthuset  och Senaten, i morgon och konstaterar att det är 40 år sedan något sådant har inträffat. Men hans uppfattning var att republikanerna inta alls var ute efter att filibustra och låsa förslag. Han menade att det är lätt att vara i minoritet och bara rösta nej till alla förslag. Nu kommer det att krävas mer av förhandling och ansvarstagande.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0