Mer personal och mindre barngrupper i förskolan.När jag ser nyhetsinslagen om de stora barngrupperna i förskolan blir jag beklämd. Det är ohållbart för barnen, personalen och föräldrarna att ha det så. 

Det är hög tid att satsa mer på barnens uppväxtvillkor genom att investera i förskolan och fritidshemmen.  Det är hög tid att ta ansvar för att Sverige inte ska slitas isär.

Med mer personal som får mer tid för varje barn utifrån sina förutsättningar är nödvändigt. Gör grupperna/ klasserna mindre och anställ barnskötare, förskollärare, lärare, speciallärare, specialpedagoger och fritidshemspersonal.

 Samarbetsregeringen satsar i budgeten på förskolan och skolan och ger statliga resurser till skolor med tuffast förutsättningar och lägst resultat. 

Under det kommande året kommer regeringen att avsätta 3,4 miljarder kronor för att göra den svenska skolan mer jämlik. Därutöver tillkommer kostnader för lärarlöner och en satsning på kunskapslyftet. Den nya samarbetsregeringen kommer att efter två år ha investerat mer i skolan än vad den förra regeringen gjorde på åtta år.

Nu gäller det att ta ansvar för Sverige genom att rösta på regeringens budget i Sveriges Riksdag och inte försätta landet i kaos.  

Kommentarer
Postat av: Jan

Samarbetsregeringen? Ingen vill ju samarbeta med Löfvén. Förutom MP då och V på nåder. 3,4 miljarder in i ett slukhål. Ingen kommer att märka någon större skillnad. Tro mig.

2014-11-14 @ 09:27:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0