Stor dag i Riksdagen


Så var Riksdagsåret det så kallade Riksmötet högtidligt invigt. 
Det var både fint, trevligt och spännande. 
Dessutom var det stort eftersom Skaraborgaren Urban Ahlin ledde dagen som nyvald talman. 


Utmärkt att Ärkebiskopen var så tydlig i sin predikan som byggde på den barmhärtige samariten. Hon betonade ansvaret om att ta hand om sin nästa oavsett om det är nära och kära eller en okänd främling i nöd.

Allra bäst var Peter Jöback som sjöng Gardells Annars vore jag inte jag och Andersson/Ulvaeus Guldet blev till sand. Han sjöng med en sådan kraft och styrka så jag hoppas att de markeringarna blev tydliga även för de som lider av främlingsfientlighet och de som försöker utnyttja folks Det är en smolk i glädjebägaren att Sverigedemokraterna är så stora i Riksdagen nu och att rasister ska få stort inflytande på beslut som kan gälla liv eller död för de som flytt från krig och förtryck. 


Sedan minglade vi och skvallrade om den kommande regeringen, utskottsplaceringar och vilka politiska frågor vi behöver prioritera i höstens arbete. Så som jobb, miljö, investeringar, jämställdhet, trygghet och skola mm
(Som parentes kan nämnas att korv och hamburgerrestaurangerna runt Rikadagshuset gick bra igår, vi hann inte äta lunch och minglet innehöll ingen mat i år förutom någon slags potatiskaka 


Senare på kvällen fick vi vara med om ytterligare en höjdpunkt på konserthuset med Kungliga Filharmonikerna. Konserthuschef Stefan Forsberg guidade oss genom konserten där publiken med stora känslosvall från kärleksdramatiken i Carmen, Elgars Enigmavariationer till den politiska spänningen i Sjostakovitjs musik. Det var musik av Brahms som Forsberg rekommenderade oss Riksdagsledamöter att vila till och musik av mexikanske Arturo Márquez som vi borde dansa till. 

I morgon väljs Stefan Löfven till statsminister, på fredag morgon presenterar han regeringen och läser regeringsförklaringen. På lördag förmiddag har vi gruppmöte där vi bestämmer vilka utskott vi ska arbeta i de kommande åren. En minst sagt spännande vecka som vi är mitt i just nu. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0