FN-dagen på Västerhöjdsgymaniset

 I samband med FN-dagen anordnades det flera olika aktiviteter för eleverna på. Västerhöjdsgymaniset i Skövde.

UN-women Skaraborg var inbjudna för att berätta om FNs kvinnokonvention och kampanjen "He for She". Vilket går ut på att männen ska ställa upp för ett jämställt samhälle och vara delaktiga i att bekämpa våldet mot kvinnor.

För att eleverna skulle bli mer insatta i FNs kvinnokonvention fick de delta i en frågesport om de olika artiklarna.

Kvinnokonventionen är ett grunddokument med 16 huvudartiklar som lyfter fram kvinnors rätt till exempelvis skola och utbildning, medborgarskap, rätt till sin egen kropp. 

Sverige var den första av 95 stater som ratificerade konventionen. Alla stater ska garantera att kvinnor har samma rättigheter som män, inklusive rättighet att inte bli misshandlad, våldtagen eller trakasserad.

 

Eleverna på Västerhöjdsgymaniset var väldigt intresserade och deltog med stort intresse .

Det var roligt att se det stora engagemanget hos eleverna, det bådar gott för framtiden att både tjejer och killar vill ha ett mer jämställt samhälle, och vi var flera från UN-women i Skaraborg som träffade dessa elever.

 

Västerhöjdsgymnasiet är en av FN-förbundet certifierad FN-skola. Det innebär att eleverna får fördjupad kunskap i globala frågor och inblick i FNs internationella arbete. Alla elever på skolan blir engagerade i dessa frågor bland annat genom rollspel, workshops och föreläsningar

 Vi erbjuder oss nu att komma ut till fler skolor för att berätta om FNs kvinnokonvention
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0