För allas bästa i hela Skövde

 


Idag har vi haft en spännande diskussion om vilka frågor vi socialdemokrater ska driva i Skövde de närmaste åren. För oss socialdemokrater är människan målet, vår röda tråd är att alla ge chansen och möjligheten att leva ett gott liv i Skövde.

Förskolan är starten på det livslånga lärandet. Vi vill öka personaltätheten på förskolorna för att barnen ska få den bästa möjliga starten och att göra förskolläraryrket mer attraktivt.

 

Varje barn och elever ska ges möjligheter att växa och utvecklas som individ.

Engagerad, kunnig och välutbildad personal är den enskilt viktigaste faktorn för ett bra resultat i skolan. För att ungdomar ska ha en chans på arbetsmarknaden måste vi se till att de har gått ut gymnasiet.

Äldrefrågor är otroligt viktiga för livskvalitén. Det handlar om att få den omsorg som behövs för att ha ett gott liv som äldre. Med en god äldreomsorg kan barnen som är mitt i livet arbeta med gott samvete. En bra äldreomsorg med god kvalité och högre personaltäthet handlar om arbetsmiljö.

Oavsett psykiska eller fysiska förutsättningar ska alla ha en värdig omvårdnad, omsorg och rätt till ett aktivt liv på sina egna villkor.

 

Andra frågor som vi tog upp som prioriterade frågor är bostadsbyggande, cykelvägar, sommarjobb, infrastruktur och upphandling av mat mm

 

A och O för att ha en fungerande välfärd i kommunen är att arbetslösheten pressas tillbaka och att ungdomarna får chans till jobb.

En av de viktigaste faktorerna för tillväxten och utvecklingen i Skaraborg är Högskolan i Skövde.

 

Vi ska fortsätta arbeta för det goda livet, för allas bästa i hela Skövde


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0