Livsmedelsstrategi en godbit

 


En av godbitarna som den nya regeringen ska genomföra är en långsiktig Livsmedelsstrategi. Det behövs både för livsmedelsföretagen i Skaraborg och i resten av landet.

Många är oroade över utvecklingen på landsbygden och den snabba urbaniseringen. Arbetslösheten har bitit sig fast. Sverige och svensk landsbygd behöver en annan riktning. Växtkraften i entreprenörskap och småföretagande på landsbygden är avgörande för hela Sverige. En modern och aktiv regionalpolitik behövs för att vända utvecklingen och ökar möjligheterna till  jobb i hela landet.

Landsbygdens näringsliv behöver utvecklas genom ett stöd för att säkra tillgången till service med butiker och samhällsservice. Dessutom behövs ett särskilt stöd till mina hjärtefrågor nämligen utbyggnaden av bredband hela landet. 

Den nya Regeringen lovar att ta fram en långsiktig livsmedelsstrategi för att öka matproduktionen i Sverige och stödja ökad svensk och miljöinriktad matkonsumtion.  Det är utmärk eftersom det också underlättar för inköp av närodlat och eko produkter. Dessutom ska marknadsföringsinsatserna av svenska destinationer på strategiska marknader utvecklas och en särskild uppmuntran av inhemsk turism och ekoturism ske genomföras.  

Alla dessa åtgärder behövs i allra högsta grad för att stärka landsbygden. Den förra regeringen  mäktade aldrig med att genomföra en Livsmedelsstrategi, därför hoppas jag att de ser fördelarna med att detta äntligen kommer till stånd. 

Just nu verkar de borgerliga ledamöterna vara i chock så det reagerar med ryggmärgen i stället för med förståndet. Men någon gång vaknar de nog till och vill vara med i arbetet med att bygga Sverige starkt för framtiden. Vi ska naturligtvis sträcka ut handen även till dåliga förlorare.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0