S-kvinnor i Skövde firar feminsitisk regering
I kväll har vi haft ett väldigt trevligt möte med S-kvinnor i Skövde. Vi firade med tårta att vi varit så aktiva i valet och tog helt oblygt åt oss äran för att S flyttat fram positionerna och gjort det möjligt att bilda en ny regering och lyckats få ytterligare ett mandat i Skövde. Nu har vi en feministisk regeringen. Jämställdhetspolitiken ges en större tyngd i Regeringskansliet.

Stöd till kvinno-- och brottsofferjourerna, till våldsutsatta kvinnor, ska förbättras. Fler sexualbrott ska klaras upp och principen om samtycke vid sex blir grundläggande. Sexuella tjänster utomlands ska kriminaliseras, en vidareutveckling av den svenska sexköpslagen som S-kvinnor drivit.

Löneskillnaderna mellan kvinnor och män ska minska. Lönekartläggningar genomföras varje år, och heltid ska vara norm på arbetsmarknaden (deltid ska vara en möjlighet).

Insatser behövs så att fler orkar arbeta heltid, rehabiliteringen vid sjukdom ska förbättras. Fas 3 avskaffas, arbetslösheten bekämpas på riktigt, mer insatser på fortbildning och praktik mm.

En tredje månad reserveras för vardera förälder i föräldraförsäkringen för ett mer jämställt uttag. Föräldraförsäkringen ses även över för att underlätta för stjärnfamiljer. Vårdnadsbidraget avskaffas.

Allt detta och lite till kommer att preciseras och presenteras inom kort. Vilket vi gladde oss åt i kväll. Dessutom bestämde vi oss för att ordna en motionsskrivarkväll nästa torsdag, att göra studiebesök på ett tillagningskök, borra ner oss mer i upphandling, kontakta Fatta.nu mm
En toppen kväll helt enkelt. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0