Satsa på skolan Idag debatterade jag satsningarna på kommunerna med Katarina Jonsson kommunalråd i Skövde. Hon tyckte i motsats till sina moderata kompisar i Riksdagen att det var bra att satsa på kommunerna. 


Men däremot hängde hon upp sig på att vi vill ha mindre grupper för att barnen ska få en lugnare skolgång.

Hon påstod att Skövde skulle vara tvungen att skaffa nya lokalen för 40 miljoner. Ett påstående som jag är mycket tveksam till.


1. Tidiga insatser

Vi föreslår investeringar i förskolan, lågstadiet, och i special- och fritidspedagogiken. Fler ska anställas i skolan så att lärare får mer tid för sitt arbete och klasserna kan bli mindre i lågstadiet. Det gynnar alla elever, både de elever som behöver mer stöd för att nå målen i skolan och de som vill nå ännulängre.

 

2. Ett mer attraktivt läraryrke

Vi föreslår insatser som kan bidra till att öka läraryrkets status och attraktionskraft. Det handlar om investeringar i lärares lön, bättre möjligheter att göra karriär, kompetensutveckling och mindre administration.

 

3. Alla skolor ska vara bra skolor

För oss är det viktigt att öka det statliga stödet till skolor med stora utmaningar och svaga studieresultat och attrahera de bästa lärarna till dessa skolor genom högre löner. Vi föreslår särskilda investeringar i skolor med tuffa förutsättningar och låga studieresultat. Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0