Svetsaren blir statsminister i dag


Om allt går som det ska kommer vi att välja Stefan Löfven till statsminister i dag kl.14


Det känns oerhört stort. Detta har vi socialdemokrater jobbat, argumenterat, slitit för en lång tid och i dag ska det ske.
Han blir historisk på många sätt eftersom han är så genuin. Fosterpojken, arbetargrabben, svetsaren som blev fackligt aktiv, tog fajten för rättvisa och solidaritet, pluggade, blev Metalls ordförande och sedan Socialdemokraternas partiledare. 

I många andra länder hade detta inte varit möjligt, men vår demokratiska grund bygger på alla människors lika värde och möjligheter, då kan svetsaren bli statsminister. Jag är stolt.

Stefan Lövfens ledarskap och förhandlingsförmåga kommer att räcka långt. Men det kommer att bli många svåra stunder, kniviga situationer, problem, motgångar i Riksdagen.  Domedagsprofeter kommer att basunera ut att vi sviker våra löften varje gång vi har gått med på en förhandling. Politiska motståndare kommer att skära pipor i vassen, ta till brösttoner och göra sitt yttersta för att Stefan Löfven inte ska lyckas med att leda Sverige till ett mer rättvist solidariskt samhälle.

Därför ska vi idag passa på att räta på ryggen, njuta och glädjas åt att vi har lyckats komma så här långt. Och så som Stefan Löfven brukar säga : jag ska inte göra detta själv, jag ska göra det tillsammans mer er.

Sträck på er alla som kämpat för en socialdemokratisk ledd regering. 
Idag blir svetsaren statsminister


Kommentarer
Postat av: Bert

Verkligen synd att svaga åter igen måste betala festen.
Ja fyllefesten där städning ska ske efteråt och
överklassen är så slö så de inte ids städa.

Bedrövligt att RUT-avdraget blir kvar.

Men så är det när det parlamentariska läget är
tämligen osäkert.
Dock kom Borg Reinfeldt bort vilket var ett plus.

2014-10-02 @ 13:54:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0