Åtta förlorade år


Åtta år med alliansregeringens politik har inneburit åtta år av beslut som gett resultatet 0-8 till Stockholms fördel. Vi Skaraborgare har fått betala priset för den stockholmsfixerade politiken. Det vill vi socialdemokrater ändra på.

Vi tror på Skaraborg. Vi ser de resurser och värden som finns här; människor, näringsliv och livsmiljö. I Skaraborg finnspotential för människor att trivas och företag att utvecklas. Med rätt insatser kan vår del av Sverige stärkas och fler män-niskor ges möjlighet att bo och verka i våra femton kommuner.


Efter åtta år med en borgerlig regering ser vi tyvärr vad som händer när Sverige styrs av en regering som inte tar tillvarapå denna potential. De tycks inte se utanför storstäderna. Alliansregeringen har fattat beslut efter beslut som försvårar förutveckling i Skaraborg, viktiga samhällsfunktioner försvinner och utvecklingsprojekt läggs ned.


Istället dömer den borgerliga regeringen ut Skaraborg. Statsministern har sagt att industrijobben i stort sett inte finnslängre i vårt land och finansministern tror inte på jordbruksindustrins möjligheter till överlevnad.


För oss socialdemokrater står det klart att varken Reinfeldt eller Borg känner till Skaraborg. Det är en stark industriregion- här är tillverkningsindustrin den enskilt största näringsgrenen sett till antalet anställda med cirka 25 000 direkt sysselsatta.


 Tillverkningsindustrin står för närmare 40 procent av det totala näringslivets omsättning i SkaraborgÖver 11 000personer arbetar i Västra Götaland inom jord- och skogsbruk.


Vi socialdemokrater vet att dessa är viktiga näringar och viarbetar för att de ska ha en framträdande plats i politiken för jobb och utveckling i Skaraborg.


Att verksamheter flyttar till storstaden medan landsbygden halkar efter beror inte enbart på ”utvecklingen”. Det beror påpolitiska beslut. Skaraborg behöver politiker som ser regionens potential och som kan bidra till att det fattas beslut tillSkaraborgs fördel. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0