Först Västra Stambanan, tack!



Naturligtvis är det bra med mer tåginvesteringar och riktiga framtidsatsningar som socialdemokraterna presenterat i veckan. Jag välkomnar det och det är stor skillnad från den tågfientliga regering vi har nu.

Men jag ställer mig inte bakom snabbtågen på Götalandsbanan förrän jag fått försäkringar om att de nödvändiga investeringarna på Västra Stambanan görs. Det behövs omedelbara kapacitetshöjande åtgärder, fler spår och förbipassager för att klara det tryck på Västra Stambanan som är idag. 

Västra Stambanan behövs för godset, pendlarna och tillväxten i Skaraborg, Västsverige och resten av landet. Det behövs fler spår och bättre kapacitet för att klara jobben helt enkelt. 
 
I Socialdemokraternas satsning på infrastruktur finns en utbyggnad av Hamnbanan i Göteborg. Det är en sista etapp dubbelspår och är viktig också för Skaraborg. 
 
Att ha snabba transportvägar in och ut från Göteborgs hamn är viktigt för Skaraborgs näringsliv.
 Vi kan se hur den nya kombiterminalen i Falköping via sin Göteborgspendel får allt fler lokala företag att lägga över sina transporter på järnväg. Det är bra för miljön och slukar stora volymen gods som annars skulle gå på väg till och från Göteborgs hamn. Med dubbelspår minskas risken för flaskhalsar i hamnen.
 
Även den borgerliga regeringen har tillslut utlovat satsningar på järnväg, även om Anders Borg påstått att Svens järnväg är överinvesterat och deras satsningar ligger väldigt långt fram i tiden. 

Investeringarna i Götalandsbanan kommer om 15-20 år men Västra Stambanan som redan finns idag behöver omedelbara åtgärder, det är dessa försäkringar jag och Skaraborg behöver nu. 

Läs mer på

http://www.trafikverket.se/Privat/I-ditt-lan/Vastra-gotaland/Atgardsvalsstudier-i-Vastra-Gotalands-lan/Vastra-stambanan/Dokument/

http://www.socialdemokraterna.se/Pressrum/nyheter/Stor-satsning-pa-ny-jarnvag-/





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0