Tack för förtroendet, nu börjar det igen


Nu har nya Riksdagsgruppen 113 ledamöter för socialdemokraterna träffats. Vi har lyssnat till både Stefan Löfven och Magdalena Andersson som skissat på utmaningar och ekonomiska analyser. Dessutom har vi idag valt Mikael Damberg till gruppledare i riksdagen för Socialdemokraterna. Det känns fantastiskt roligt att vi ska få bilda regering igen. Men den här gången kommer det att krävas extra stort ansvar för oss i Riksdagen med att lotsa igenom besluten. 

Att ha fått bli vald till riksdagsledamot är något alldeles särskilt. Det är lika pirrigt varje val. Först handlar det om att få partikamraternas förtroende för att bli att placera på riksdagslistan. Sedan ska väljarna säga sitt. Att bli omvald känns som ett extra stort förtroende att bära, och jag ska göra mitt bästa. 

Efter mötet med stora gruppen, träffades Urban Ahlin, Carina Ohlsson, Patrik Björck och jag för en Skaraborgsk överläggning och sedan träffade vi våra Västsvenska kollegor för att prata om höstens arbete.




På måndag sker uppropet. Därefter sker i rask följd det årliga riksmötets öppnande när riksdagen öppnar, val av ny statsminister följt av regeringsförklaringen och presentation av ministrar i den nya regeringen och på lördag har vi gruppmöte igen för att utse våra S- riksdagsledamöter i olika utskott efter olika politikområden.


Givet det parlamentariska läget, med 49 ledamöter som är sverigedemokrater och en oklar politisk majoritet, så kommer mandatperioden 2014-2018 att innebära en stor utmaning för den tillträdande socialdemokratiskt ledda regeringen.

Jag ser fram emot ett utvecklande och stimulerande arbete under de kommande åren med viktiga nödvändiga beslut om jobben, skolan, välfärden, tryggheten och solidaritet. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0