Feministisk politikJust nu pågår flera socialdemokratiska distriktskongresser runt omkring i landet. Jag deltar på Skaraborgs distriktskongress och lyssnar bl.a på engagerade Tomas Eneroth om jobben, skolan, ekonomin, välfärd och solidaritet. Tomas talar även om medlemsutbildningarna och bemötandet inom partiet.
Men jag kan även genom mitt twitterflöde följa andra distriktskongresser. Jag ser vilka som blir valda och vilka frågor som hettar till i debatterna. Särkilt roligt är det att följa Göteborg just nu där Stefan Löfven talar och det värmer i hjärtat när han säger 
Vi kan inte ha ett samhälle som bygger på kvinnors krökta ryggar - vi ska ha en feministisk politik. 
Att socialdemokraterna är så noga med att ha en feministisk regering, varannan på listorna och en politik för ett mer jämställt samhälle är att Sverige tappat de senaste åren.

 Kvinnor och män ska ha lika rätt och lika ansvar i familjeliv, yrkesliv och samhällsliv. Jämställdhet, tillväxt och jobb hänger ihop. För att klara jobben behöver all kompetens tas tillvara på arbetsmarknaden och kvinnors sysselsättning öka.

Kvinnor har lägre löner än män. Kvinnor har sämre möjligheter att utvecklas i arbetet och göra karriär. Jämställdhetsarbetet i skolan måste in i vardagen. 

- Heltid ska vara norm på hela arbetsmarknaden.
- Jämställdhetsarbetet i skolan ska bedrivas kontinuerligt och inte i projekt för en begränsad tid.
- Genusperspektiv måste få genomslag i forskning och utveckling om situationen inte snabbt förbättras - lagstifta om jämställda bolagsstyrelserKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0