Problemet är att det byggs för lite bostäderEngagerad socialdemokratisk fullmäktigegrupp i Skövde om att inte ombilda hyresrätter till bostadsrätter. 
Idag hade vi en lång ideologisk debatt på Skövdes kommunfullmäktige. De borgerliga partierna vill omvandla hyresrätter till bostadsrätter. Det var i samband med debatten om ägardierktivet till Skövde bostäder. De vill att Skövde bostäder ska fråga sina hyresgäster om de vill omvandla sin lägenhet till bostadsrätter. Detta trots att VD för Skövde bostäder på 17 år aldrig fått den frågan av sina hyresgäster.

Det kan innebära att hyresgäster som inte vill omvandla sin lägenhet till bostadsrätt ska alltså bli hyresgäster hos sina grannar. 
På sikt leder det även till upptrissade priser och då ökar segregationen ytterligare i Skövde.

Det stora problemet är att det byggs alldeles för lite. Ansvaret för bostadsförsörjningen ligger på kommunerna.  Bostadsbristen är skriande och enligt senaste Ungdomsbarometern är ungdomars förhoppning om att få en egen bostad mycket låg.

Bostadsbyggandet har under de senaste 8 åren gått på sparlåga i hela landet. Det tänker samarbetsregeringen ändra på genom investeringar i både nybyggnation och ombyggnation av gamla slitna lägenheter. Det ger både jobb och möjlighet för unga att flytta hemifrån. 
Dessutom ges investeringsstimulansen till de bostäder som byggs om till låg energianvändning. 

För det krävs en aktiv bostadspolitik och ökade investeringar i bostäder. Det hjälper inte att omvandla bostäder till bostadsrätter, det behöver byggas mer. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0