ROT kommer att vara kvar

 


Det är nödvändigt för att minska bostadsbristen och öka möjligheten för människor att ta arbeten eller studera. Därför behöver det byggas mer i hela landet.  Byggande i sig innebär också fler i arbete, inte minst i byggbranschen, som ingenjörer, snickare, VVS-tekniker, elektriker osv. I ett första steg innebär detta stimulanspaket (i storleksordningen 3,2 miljarder per år) bland annat 15 000 nya bostäder per år. 

Det innebär byggande av hyresrätter och studentbostäder där det idag råder bostadsbrist, förenklingar av regelverket för nybyggnation, stöd för nybyggnation av särskilda bostäder anpassade för äldre, samt stöd till energieffektivisering och upprustning av hyresrätter. 
Dessutom föreslår vi modernisering, energieffektivisering och ombyggnad av gamla hyreshus.


Visst kommer några av oss att muttra över att ROT avdragen blir lite lägre. Men ROT-avdraget ska inte tas bort utan sänkas från 50% skatterabatt till 30%.  Tänker vi efter så är det väl en smartare investering att fler av oss får möjlighet att ha en egen bostad än att människor som äger sin bostad, som jag, ska få skatterabatt till att öka sitt värde på huset menas hyresgästerna aldrig får någonting. 

Många av oss villaägare som gillar ROT-avdraget har också barn i den åldern då de ska flytta hemifrån, och vi har sett hur svårt det är för dem. Nu är det dags att flytta fokus till ombyggnation av gamla omoderna lägenheter och till nybyggnation. Det behövs för att göra Sverige starkare.

 
I valet satte vi socialdemokrater ett mål på 250 000 nya bostäder mellan åren 2015-2020. Mycket tyder på att det kan behöva byggas ännu mer i hela landet. Detta stimulanspaket är ett led i att möta denna efterfrågan. Genom byggande vill vi bygga Sverige starkt för framtiden!Kommentarer
Postat av: Leif Andersson

Jag vet inte om du är allvarlig eller skämtar.

ROT är en skattesubvention för höginkomsttagare som dessutom omgärdas av stor kriminalitet.

Boverket kom med en uppdatering nyligen som visar att det behöver byggas ca 425 000 nya bostäder istället för de löjligt låga 250 000 som du nämner.

2015-04-09 @ 20:07:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0