Skolan i fokus i budgetenI början av december krokade M, SD, C, Fp och KD arm för att fälla samarbetsregeringens budget. Vi tappar nästan ett år i reformtempot för ett rättvisare mer solidariskt Sverige. Men nu kan vi äntligen få igenom våra ekonomiska förslag och kan ta rejäla steg i rätt riktning. 

Höstens skolsatsningar kommer tillbaka i vårbudgeten som presenteras på onsdag.
Bland annat återkommer investeringar på fler speciallärare inom förskolan och på lågstadiet, förstärkning av elevhälsan och ett nationellt skolutvecklingsprogram.

Vi kan vända utvecklingen i skolan genom trygghet, anti-mobbningsarbete, fler lärare och mindre grupper. 

En stärkt elevhälsa, satsningar på arbetsmiljön var delar i samarbetsregeringens politik som stoppades av  M, SD, C, Fp och KD samband med höstbudgeten.

De förslag som kommer att läggas till i vårändringsbudgeten är satsningar på elevhälsa, upprustning av skolor, fler specialpedagoger och speciallärare och utökat stöd till barnomsorg på obekväm arbetstid, så kallat "nattis".

 Vi satsar på att höja personaltätheten i skolan. Skolorna ska själva kunna välja om man ville satsa på mindre klasser eller annan personal - som t.ex. speciallärare.

Vi vill ha en särskild satsning för speciallärar och specialpedagoger som både handlar om hur vi ska kunna få fler som utbildar sig och stöd för att anställa.

Från och med 2016 lägger vi ytterligare 500 miljoner kronor per år till fler speciallärare och specialpedagoger.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0