Utveckling, demokratisering och trender
Idag hade vi, socialdemokrater i Skaraborg förmånen att träffa Sture Gustavsson från SISU. Han gav på ett trovärdigt sätt sin syn på organisationsutveckling

Han pratade om den demografiska utvecklingen. Allt fler blir äldre och äldre, att befolkningen berikas med fler invandrare och att allt fler reser längre och pendlar till sina jobb. Sådant som har stor betydelse för folkrörelser och föreningsliv.


Vi diskuterade även kommersialisering och individualisering samt att det kan vara svårt att synas höras i media bruset. Dessutom är många upptagna med att välja elbolag, tandläkare och försäkringsbolag. 
Alla dessa val, val, val gör att Profilering - uppmärksamhet och varumärkesfrågor
Dessutom görs dessa val emotionellt, inte på fakta utan på känsla.

Sedan kom vi in på trender i samhället. Att pensionärer och unga vill jobba ideellt hade jag inte reflekterat över. 
Synen på ideellt arbete förändras kom vi också in på och på synen av att ställa upp som volontär. 
  

Efter det diskuterade vi digitalisering och vad det innebär förändrade mötesformer. Vissa möten går att genomföra digitalt men ska inte ersätta allt. Går det möjligtvis att samverka mellan digitala och fysiska möten?

Han avslutade sitt anförande med maktstrukturer och det faktum att de håller på att förändras från formella till informella.

Vi avslutade denna intressanta dag med SWOP-analys, dvs vi gick igenom styrkor, svagheter, utmaningar och hot. Något som vi ska jobba vidare med för att få en modern organisation som kan möta framtiden.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0