Söderhamn here we come!



Just nu strömmar hundratals S-kvinnor till Söderhamn för att i tre dagar diskutera feminism och politik, utbyta erfarenheter och ha trevligt tillsammans.

Vi ska ha förbundsmöte, som vår kongress kallas. Vi ska välja ledning, behandla motioner och kräva action från regeringen. Vi vill se en konkret politik från regeringen I flera frågor har regeringen tagit ställning, för ett jämställt arbetsliv och ett jämställt familjeliv, men nu gäller det att gå från ord till handling.

Individualiserad föräldraförsäkring är en av de frågor som S-kvinnor drivit länge och som Socialde­mokraterna också tog ställning för på partikongressen i våras.  Vill vi ha en jämställd föräldraförsäkring måste vi också ha en konkret plan för hur och när vi kan nå detta.

Dagens kvinnofällor med låga löner, deltids träsket och otrygga anställning kommer också upp till debatt inom området för kvinnors arbetsvillkor

Barnomsorg på obekväm arbetstid är en fråga där S-kvinnor och Socialdemokraterna redan är överens – alla kommuner ska vara skyldiga att erbjuda barnomsorg efter föräldrarnas behov. Knappt en procent av förskoleplatserna är utanför vanliga kontorstider samtidigt som 40 procent jobbar på dessa tider. Även här häller det att gå från ord till handling för regeringen. 

Det kommer bli spännande, intressanta och lärorika dagar. En energikick för många av oss.
Nu hoppas vi bara på att kommunikationer fungerar så att alla kan komma fram i tid.
Söderhamn here we come 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0