Sommartal i lurarna




Idag har statsminister Stefan Löfven hållit sitt sommartal i Vasaparken i Stockholm. Jag var inte där  men kunde se det på SVTplay. Det var lysande, han blir bara bättre och bättre som talare. Bra på politik har han alltid varit men nu är han bra på att beskriva det också. Han han började med det som tyvärr också har präglat den här sommaren: våld, gängkriminalitet och internationell oro.

Det är viktigt att samhället tar oron på allvar. Både genom att skapa trygghet på våra gator – men också genom att skapa större framtidstro hos oss alla. Det kan vi bara göra genom gemensamma investeringar i Sverige. I jobb till unga och en bättre skolgång för barnen som vi kan vara stolta över.  

I talet lanserades också en ny reform. Som ett nytt steg i jobbagendan för att nå EU:s lägsta arbetslöshet, utvecklas yrkeshögskolan. Yrkeshögskolan som snabbt leder till jobb ska utökas med 6 000 fler utbildningsplatser, en ökning med mer än 20 procent. Det är utmärkt eftersom det finns en mängd bristyrken. Jag tänker främst på tandsköterskor som det är en akut brist på, men det finns massor av andra bristyrken. Stefan Löfven nämnde bland annat apotekare. 

När moderaterna presenterar ännu fler skattesänkningar som leder till ännu fler nedskärningar i välfärden så investerar socialdemokraterna i det som ger människor jobb. 

 I dessa oroliga tider är det viktigare än någonsin att vi socialdemokrater visar att ett bättre samhälle är möjligt – för alla.

Har du inte sett eller hört talet ännu är det dags nu
http://www.socialdemokraterna.se/Stefan-Lofven/Tal-och-artiklar/2015/Sommartal/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0