Det går bra nu

 

Snart är det jul och vi kan fira den med vetskapen att det går bra för Sverige. Eurostat, Konjunkturinstitutet med flera bedömare en starkare ekonomisk tillväxt än normalt.  Uppgången är stabil och bred. Hushållens disponibla inkomster, det vill säga de pengar hushållen har att köpa för eller spara, har ökat med hela 3,5 procent jämfört med 2014.

 

Nya jobb har tillkommit, 81 000 nya jobb sedan i oktober förra året efter regeringsskiftet för att vara exakt. Andelen sysselsatta har stigit, samtidigt som arbetslösheten sjunkit. Arbetsförmedlingen menar att under 2016 och 2017 kommer sysselsättningen att öka med ytterligare 140 000 personer.

 

Under nästa år gör regeringen historiskt stora investeringar på över 50 miljarder kronor. Det handlar om satsningar på skolan, på fler jobb, upprustning av järnvägen och bostadsbyggande. Det är genom att investera som vi bygger Sverige starkare.

 

 För första gången på många år höjs nu också pensionerna, samtidigt som vi påbörjar avskaffandet av den orättvisa pensionärsskatten. Även våra pensionärer ska känna trygghet och framtidstro i Sverige.

 

Men de 130 miljarder som alliansregeringen sänkte skatten med syns i vår välfärd. Som ett exempel har det resulterat i att 140 000 människor i arbetsför ålder har gått ner i arbetstid, eller helt slutat att arbeta för att ta hand om en anhörig.

 

Dessutom måste vi givetvis ta ansvar för dem som kommit hit och se till att de snabbt kan komma i utbildning, jobb och samhällsgemenskap. Även om många som kommer till oss är färdigutbildade yrkeskunniga människor som kommer att bidra till att stärka vår välfärdsstat, är det långt ifrån alla.

 

Vi har alltså tuffa utmaningar framför oss. Men det ska vi klara genom ordning och reda, mer investeringar i välfärden och det som bygger Sverige starkt så får vi en en fortsatt tillväxt.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0