Extra resurser till kommuner och civilsamhälle!Att så många människor nu söker tillflykt till vårt land gör det tufft i många kommuner och landsting. Det måste vi ta på största allvar. I ett ansträngt läge är det nödvändigt att prioritera – vård, skola och omsorgen av våra barn och äldre ska värnas.

I dag behandlar finansutskottet en ändringsbudget som innebär ökade utgifter med 11 miljarder kronor. Det ska ge ett tillfälligt stöd till kommunerna och det civilsamhället för att kunna hantera den flyktingsituationen.

Det är en konsekvens av de insatser som partierna enades om den 23 oktober med anledning av flyktingsituationen. Med dessa pengar underlättas arbetet för kommunerna och civilsamhällets organisationer.

Det innebär 9,8 miljarder kronor till kommuner och landsting, medan det civila samhället får 200 miljoner kronor extra.
Dessutom föreslås att anslaget för ersättningar och bostadskostnader för asylsökande ökas med 961 miljoner kronor till följd av det ökade antalet asylsökande.

Nu när finansutskottet behandlar denna ändringsbudget visar det sig att det bara är SD som är emot. Inte så konstigt för de vill ju inte att människor som flyr från krig och förtryck ska tas emot på ett värdigt sätt. De vill ju bara skapa koaos.  Kommentarer
Postat av: Fredrik

Ett tillfälligt stöd till kommunerna med 11.000.000.000 kr?

Vad skulle de pengarna gått annars?

Svar: Vi lånar till dessa extra resurser
Monica Green

2015-12-01 @ 13:47:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0