Givetvis får LSS kosta pengarDet pågår en smutskastning på Magdalena Andersson för att hon vill se över de skenande kostnaderna av assistansersättningen och lagstiftningen som styr den (LSS). 
Regeringen tittar över åtgärder för att hålla tillbaka utvecklingen med skenande kostnadsökningar för assistansen. Det har ingenting att göra med hur många människor som söker asyl i Sverige.

Vi ska inte göra de sjuka fattigare, som den gamla regeringen – tvärtom vi förstärker sjukförsäkringen. Men vi ska minska ohälsa som orsakar kostnaderna.


Tack vare assistansersättningen kan många utsatta män och kvinnor leva ett värdigt liv och vara delaktiga i samhället. Det är något vi kan vara stolta över. Därför är det viktigt att det fungerar som den är tänkt. Utgifterna för ersättningen ska gå till de som behöver det.

Människor som behöver stöd ska inte få mindre, tvärtom resurser ska används på rätt sätt. Det är inte bra att kostnaderna stiger år för år med rekordfart samtidigt som många brukare är missnöjda. 

Då måste det vara något fel i systemet och därför vill regeringen se över det. Assistansen måste få kosta, men skattemedel ska gå till rätt saker. Annars är det i slutändan alltid den som behöver stöd mest som också drabbas mest.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0