Godbitar i budgetenNu har riksdagen beslutat om en budget som vi är otroligt stolta över. 

För att fler ska kunna ta de nya lediga jobben, beslutade vi om 50 000 fler utbildningsplatser på högskolor och universitet, Komvux och yrkeshögskolan. 

Vi investerar i den största bostadspolitiska satsningen på 20 år. Det skapar jobb när vi bygger och gör att människor kan flytta dit jobben och studierna finns. 

För att minska hälsoklyftorna och för att svensk hälso- och sjukvård även fortsättningsvis ska vara i världsklass får landstingen stora tillskott. 

Många pensionärer lever på små marginaler, från årsskiftet sänks skatten för alla pensionärer med en månadsinkomst upp till 20 000 kronor.

Barnfattigdomen har de senaste åren ökat i vårt land. Sedan tidigare har vi höjt underhållsstödet för ensamstående föräldrar, nu höjer vi även grundnivån i föräldrapenningen.

Dessutom gör vi läkemedel för barn kostnadsfria.

Budgeten innehåller betydligt mer för att vi ska ha ett Sverige där ingen lämnas efter och heller ingen hålls tillbaka. Men detta var några av godbitarna som ska göra Sverige starkt och sammanhållande igen. 

Kommentarer
Postat av: Lars Norling

Det är tydligen bara runt 30 % av väljarna som fullt ut har tagit dessa godbitar till sitt hjärta.
Känns inte det lite snopet?
Som jag sagt tidigare på denna blogg så är det i första hand människor "på livets skuggsida" och de som besitter empati i överflöd som röster (s).
Vi andra har dragit högerut, och ändra på det med vänsterpolitik är väl knappast görbart.
Så er ökenvandring har börjat ungefär som högern tidigare hade det i ett femtiotal.
Face the facts.


Svar: Ja så är det att väldigt få känner till vår solidariska politik för bättre välfärd och fler jobb. Men det är långt kvar till valet, vi hinner berätta om fördelarna med ett samhälle som håller ihop istället för att var och en får tjockare plånböcker och sämre service
Monica Green

2015-12-18 @ 16:11:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0