Gott nytt årNu är vi framme på årets sista dag. Jag har skrivit det förut men det tål att upprepas, det har varit ett omtumlande och tufft år på många sätt. Men trots svåra utmaningar har vi infriat 97 av 105 vallöften efter drygt 1 år i regeringsställning.

För fler jobb – med ny näringspolitik, en ny exportstrategi, 50 000 nya utbildningsplatser, start för 90-dagarsgaranti och snabbspår, stora järnvägsinvesteringar och den största statliga bostadssatsningen på 20 år.

För en bättre skola – med fler anställda, mindre klasser, ett rejält lärarlönelyft, och investeringar för en jämlik skola.

För en stark välfärd – med satsningarna på sjukvården, äldreomsorgen, pensionärerna och de ensamstående föräldrarna.

Vi har vänt riktningen från skattesänkningar till samhällsinvesteringar. Det är en ekonomisk politik som skapar ett bättre liv för alla.

Landstingen/regionen får förstärkta resurser för en bättre sjukvård. Dessutom slopar vi avgifterna för mammografi, preventivmedel för unga och besök i öppenvården för alla över 85 år. 

Det är genom att investera som vi bygger Sverige starkare. Fler måste få möjlighet att jobba, utvecklingen i skolan behöver vändas, klimatutsläppen minska och välfärden stärkas. 
Från och med 1 februari 2016 avskaffas den bortre gränsen i sjukförsäkringen och vårdnadsbidraget slopas. Dessa beslut är stora och efterlängtade och gör att vi på riktigt minskar ohälsan samt ökar jämställdheten. För första gången på många år höjs nu också pensionerna, samtidigt som vi påbörjar avskaffandet av den orättvisa pensionärsskatten.
Det finns mycket kvar att göra men vi kan gå in i 2016 med glädje, framtidshopp och optimism.
Så kära läsare, hoppas ni får en trevlig nyårsafton och att 2016 startar bra.
För nu kör vi mot framtiden!
Gott Nytt År 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0