Hejdå 2015, välkommen 2016


Det har varit  ett omtumlande 2015 som det är dags att lägga till handlingarna. Trots höstens många utmaningar kan vi konstatera att det går bra för Sverige. Arbetslösheten sjunker, inte minst ungdomsarbetslösheten, ekonomin visar styrka och bostadsbyggandet har tagit fart.

Det går bra för svensk ekonomi. Siffror från Eurostat som släpptes nyligen visar på en mycket stark utveckling. Sveriges BNP ökade med 3,9 procent jämfört med samma kvartal förra året vilket är tredje bäst i hela EU och en historiskt hög nivå. När den gamla regeringen lämnade över rodret låg Sverige på åttonde plats.

Nya jobb har också skapats, ca 81 000 sen i oktober efter regeringsskiftet. Andelen sysselsatta har stigit, samtidigt som arbetslösheten sjunkit med 0,8 procentenheter. Arbetsförmedlingen, som nyligen presenterade sin nya prognos, menar att under 2016 och 2017 kommer sysselsättningen att öka med ytterligare 140 000 personer. Samtidigt minskar arbetslösheten från 7,5 procent 2015 till 6,6 procent 2017.

Nu ser vi framåt med historiska stora investeringar på över 50 miljarder kronor. 

Det handlar om satsningar på skolan på lärare, mindre klasser och utbildning för vuxna i ett nytt kunskapslyft. Det handlar om att skapa fler jobb genom investeringar i till exempel infrastruktur och bostadsbyggande. 

Hejdå 2015, välkommen 2016 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0