Integration och mångfald i en orolig tid
Det är en orolig tid vi lever i just nu. Krig, konflikter, svält, miljökatastrofer och förtryck medför att fler människor än någonsin är på flykt. Flyktingkvinnor utsätts för både misshandel, våldtäkt och psykisk press att klara livhanken för sig och sina barn. Män, kvinnor och barn måste få chansen att överleva, få någonstans att bo, värme, filt, mat och möjlighet att etablera sig.  

Flest flyktingar stannar i tältläger runt oroshärdarna för att försöka återvända när det lugnat sig. Sverige stöder genom UNCR, SIDA och bistånd på plats. Allt för många länder i världen tar dör litet ansvar. Inom EU är det Sverige och Tyskland som tar emot flest. De behövs en betydligt bättre fördelning inom EU.  

Ansvarsfördelningen för flyktingmottagandet är fortfarande alldeles skev mellan Sveriges kommuner. Ansvaret måste delas på ett rättvist och rimligt sätt. Därför är det positivt att det nu finns stor uppslutning kring kravet alla kommuner nu måste ta ansvar för ett värdigt och rättvist mottagande.

De nyanlända måste snabbt in på arbetsmarknaden. De måste in i skolan, ha jobb eller praktik.

Snabbspåret för nyanlända tillsammans med arbetsmarknadens parter gör att nyanlända med kompetens inom bristyrken snabbt kan få kompletterande utbildning, praktik eller arbete. 

Vårt mål är att nyanlända som inte är i behov av särskilt stöd ska vara i arbete eller studier två år efter att uppehållstillstånd har beviljats. 

Snabbt jobb genom språk, utbildning och bostad


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0