Jul jul plaskande jul!Det drar ihop sig till storm på juldagen och många förbereder sig för ännu en regnig helg.
 SMHI utfärdar flera varningar när hårda vindar drar in över landet på juldagen. I Halland och Västra Götaland väntas hårda vindbyar under dagen, som sedan drar upp över Svealand.

Bara för några dagar sedan badade jag i Boulognersjön i Skövde samtidigt som vi diskuterade väder, klimatförändringar och miljöutmaningarna som vi har framför oss.

Vi kan inte med säkerhet säga att det vi upplever just nu bara är så kallade naturliga skiftningar i vädret, många minns säkert minst ett tillfälle då det varit sommarväder på julafton och snöstorm på Påsk. 
Ändå kan vi inte borste ifrån att förändringar sker i små nästan obemärkta steg mot ett annorlunda klimat. Översvämningar, stormar och att polarfrostar tinar upp och smälter, det måste tas på allvar. Den globala uppvärmningen är tyvärr ett faktum som vi alla måste ta på allvar. Det behövs både politiska beslut, smarta företag och rena privata personliga insatser. 

Vi kan om vi vill ställa om till ett mer hållbart miljövänligt leverne och samhälle. 
Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Släng inte julmaten som blivit över, gör om den till andra rätter, skänk kläder och prylar du inte behöver längre och återanvänd materialet. Ställ bilen en gång mer än du hade planerat. Det går att ställa om, när alla hjälps åt.

God fortsättning i regnvädret, på med regnkläder, gå ut i naturen och njut av ledigheten.     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0