Skaraborgs socialdemokrater
Idag nystartar vi socialdemokrater i Skaraborg politikutvecklingen. Vi ska utforma ett vasst program I Skaraborg kan vi därmed flytta fram våra positioner vad gäller både fler i arbete och en välfärd för alla. Att behålla vår grundläggande solidaritet när det stormar som värst är oerhört viktigt. Krig och terror får inte få oss att ge vika. Vi måste fortsätta med det vardagliga politiska hantverket. Fler måste få arbeta, fler måste få utbilda sig, välfärden måste stärkas så att fler kan arbeta inom den och därmed också vara den hjälp i livet som så många behöver.

Högskolan i Skövde blir allt viktigare för vår utveckling. Att högre utbildning finns tillgänglig lokalt och utvecklar Skaraborg och bidrar till framtidens jobb. Fler kommer att kunna ta sig vidare utbildningsmässigt via studieförbund och kommunala vuxenutbildningar genom de utbildningssatsningar som regeringen gör nu. 

Järnvägar, vägar, vänersjöfart och fibernät behöver rustas upp och förnyas. Bostadsbristen är alarmerande. Nyproduktionen av bostäder har varit låg under lång tid samtidigt som antalet invånare i Sverige har ökat kraftigt. Nu föreslår regeringen ett investeringsstöd på 3,2 miljarder per år för att öka nybyggnationen av små, klimatsmarta och billiga hyresrätter.

Sjukvården, skolan och omsorgen behöver anställa fler. Kompetensen försvinner om vi inte kan utbilda och anställa unga medarbetare. Extrapengar från Regeringen till regionen och kommuner förstärker detta. 

Vi socialdemokrater vågar satsa på arbete och utbildning. Det krävs samverkan mellan politiken, fackförbunden, näringslivet, Arbetsförmedlingen, folkhögskolor, studieförbund och högskolor/universitet i det arbetet. Det skapar framtidstro för Sverige och Skaraborg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0