Tidiga insater i skolanSnart går alla skolbarn på ett välbehövligt jullov. Det är viktigt att veta att barn utvecklas olika och att en del har lätt för sig i vissa ämnen och att andra har det tufft när de ska lära sig läsa. skiva och räkna. Har de inte heller föräldrar med studievana så kan det vara svårt att få det stöd som behövs

Alla barn ska få det tidiga stöd de behöver och har rätt till. Det är därför glädjande att regeringen investerar två miljarder kronor per år i fler anställda på lågstadiet, så att lärare får mer tid för undervisning och så att stora klasser kan bli mindre. Det gynnar de barn som behöver extra stöd för att nå målen, men även de barn som har lätt för sig och behöver mer stimulans.

 

Regeringen investerar också 500 miljoner per år för att öka tillgången till specialpedagogiskt stöd och utveckla den specialpedagogiska kompetensen generellt bland lärare.

 

Samtidigt genomförs flera riktade åtgärder för att bättre möta nyanlända elevers behov, bland annat förbättrad kartläggning av nyanländas kunskaper och höjd ersättning till kommuner för asylsökande barns skolgång.

 

Det har betydelse vilken regering som styr Sverige. Vårt mål är att Sverige ska ha en jämlik skola med höga kunskapsresultat där ingen elev lämnas efter eller hålls tillbaka. Därför prioriterar vi investeringar i skolan framför stora skattesänkningar.

Politik gör skillnad


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0