Vore förödande om SD fick maktSD vill att regeringen inte ger mer pengar till kommunsektorn på grund av flyktingsituation. Alla kommunpolitiker som brottas med knappa resurser vet vad detta innebär. Uttalandet är helt i linje med SD:s budgetmotion som föreslår nedskärningar på 90 miljarder kronor de kommande fyra åren. Det betyder mindre pengar till förskola, skola, sjukvård och äldreomsorg. 

Mindre till välfärden för 2016 när man säger nej till ändringsbudgeten. Istället för att kritisera regeringen borde SD förklara för sina väljare varför de genomför ett stålbad för välfärden.                     

SD anser att regeringen ger villkorslösa pengar, att man med lätthet lånar till flyktingkrisen och att det inte finns en plan att minska kostnaderna för mottagandet. 
Det är fel. För det första, utmaningarna är olika, beroende på var i landet man befinner sig. Därför är det i sin fulla rätt att kommuner och landsting, som ofta har en bättre insyn i verksamheten, bedömer hur pengarna ska användas.  För det andra, att mer pengar till kommunsektorn för 2015 i ändringsbudgeten finansieras genom ökat underskott är en vanlig hantering vid oförutsedda kostnader under ett pågående budgetår. Vi får inte glömma att regeringen dessförinnan redan halverat underskottet på ett år och skapat utrymme för dessa oväntade kostnader. Nu arbetar dessutom hårt med att dämpa kostnadsökningarna och hitta besparingsmöjligheter i mottagandet. Regeringen har kontroll över ekonomin. 

Invandringen till Sverige kan innebära stora vinster de närmaste decennierna – men det kräver att människor kommer i arbete. Nu utmanas vårt samhälle till att förbättra förutsättningarna för arbete, bostad och utbildning för att etablera nyanlända i vårt land. Och därför skjuter vi nu till stora resurser till kommuner och landsting – samtidigt som SD genomför nedskärningar på 90 miljarder kronor. 


Kommentarer
Postat av: Lars Flemström

Förutom andra skäl, så är förslaget om nedskärning med 90 miljarder till kommunerna skäl nog för att inte bjuda in SD till överläggningar om flyktingsitutionen. Det visar ju bara att man inte har några seriösa förslag till lösning av problemen utöver vad andra partier har framfört. SD har alltså ingen speciell kompetens att tillföra, trots att media påstår att SD "äger" frågan.

Ett annat parti, som också helt saknar kompetens är Mp, vars inkompetens alltför länge har präglat regeringens förnekande av problemen. Vad som nu behövs är att Mp utesluts ur regeringen, innan hela regeringen faller och alliansen bildar en ny regering.

Efter varje ny väljarundersökning som visar minskat stöd för S och ökat stöd SD, blir S-partiordföranden osynlig och partisekreteraren Karin Jämtin får kommentera.

Jämtin låter alltmer som Bagdad Bob, som försäkrade att det var ingen fara och att det snart skulle vända. Jämtin lovar att det snart kommer att vända för S, så snart budgeten är antagen och regeringen börjar "leverera" - detta trots att budgeten redan är intecknad flera gånger om av kostnaderna för flyktingkaoset.

Nu behövs en räddningsplan för Socialdemokratiska partiet. Jämtin kan sparkas snett uppåt, d.v.s. till regeringen, där hon kan ersätta något av de miljöpartistiska statsråden.

Som ny partisekreterare föreslår jag Håkan Juholt. Vi behöver en partisekreterare med lite "go", och som vågar möta partimedlemmar och väljare på torgen runt om i landet.

2015-12-02 @ 13:31:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0