Idag får folkpartiet berömDet har varit en gåta för mig att Folkpartiet kunnat acceptera vårdnadsbidraget så länge. Nu äntligen har de öppet visat vad de tycker och vad de beslutat på riksmöten nämligen att vårdnadsbidraget är en dålig idé.


Sverige har för första gången på åtta år en feminist som statsminister och en feministisk regering. En majoritet av riksdagens partier är uttalat feminister och det måste naturligtvis slå igen även i praktiken.


Vårdnadsbidrag ökar klyftorna, försvårar integration, försvårar för små barn att lära sig Svenska och låser in kvinnor i gamla könsroller

En väl fungerande skola och förskola ger alla barn, oavsett familj, en bra start i livet. Förskolan är också viktigt för språkutvecklingen och integrationen i samhället. Forskning visar att det till stor del är invandrade mammor som använder vårdnadsbidrag.


Vårdnadsbidraget är 3000 kr per månad och barn, något som ingen kan försörja sig på, alltså blir en beroende av sin parter. Det är därför ett rejält steg tillbaka för jämställdheten och alla barns rättighet till en god uppväxtmiljö. 


Alltså har folkpartiet tagit rätt steg i rätt riktning idag

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0