Kampen går vidare för schysta villkor inom Transportbranchen Idag ska jag träffa Sveriges Åkeriföretag i Skaraborg. Det är roligt att de uppskattar de steg som gjort med skärpt lagstiftning inom branschen
 - En synnerligen efterlängtad åtgärd i kampen mot bland annat olaga yrkesmässig trafik, säger Thomas Morell, regionchef i Sveriges Åkeriföretag Skaraborg. 

Sedan valet har vi lyckats ta viktiga steg i rätt riktning. Den gamla regeringen hade 8 år på sig att ta tag i bristerna, slaveriet, marknadsstörningen och tre veckor före valet kom de faktiskt med ett förslag. 

Det var bra, det gjorde att vi hade ett underlag att jobba vidare med och kunde snabbt ta beslut om klampning av bilar och högre böter/sanktionsavgift.

Sveriges Åkeriföretag uppmärksammar den positiva utveckling som skett sedan årsskiftet. Problemen är långt ifrån lösta, men det som sker just nu i polisens rapportering ger en tydlig signal till branschens aktörer att det kostar pengar att köra olagligt, säger Thomas Morell. Under hösten och vinter har även flera uppmärksammade fall med falska körkort, förarkort och id-handlingar varit föremål för rättvisan. 

Dessutom träffar vi, representanter för ”Här stannar Sverige” Johan Wilsson och Emil Sahlberg som engagerat sig och bland annat arrangerat den jätte manifestation som vi deltog i december. I Skövde samlades 131 fordon sista lördagen före jul, den visade allmänheten att branschen kräver krafttag mot dem som bedriver olaga yrkesmässig trafik, saknar körkort eller framför fordon påverkade av alkohol eller liknande.  

Det ska bli ännu en intressant dag för schysta villkor inom Transportbranchen   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0