Prata jämställdhet med Abbas
Många länder har redan erkänt Palestina. Sverige var det första EU-landet när Stefan Löfven meddelande i regeringsförklaringen om planerna att erkänna staten Palestina. Den 30 oktober förra året var förberedelserna klara och Sverige kunde erkänna Palestina som stat med förhoppning att det ska vara ett steg till att fredsprocessen kommer igång igen. Ett mycket bra beslut. Nu kan krav ställas på båda parter och både Israel och Palestia måste bjuda till.

Idag kommer den palestinske presidenten Mahmoud Abbas till Sverige. Under besöket ska han att träffa både kungen, statsminister Stefan Löfven och Margot Wallström samt ha mottagning på Palestinska ambassaden mm 

Unga behöver framtidshopp igen. Tyvärr är Palestinierna fattiga, arbetslösa och allt mer bostadslösa intakt med att Israel tar mer och mer mark och vatten i anspråk. Som vanligt i alla konflikter är det kvinnorna som får ta den värsta smällen. Förutom fattigdom, svält och brist på jobb så utsätts kvinnor för våld och förtryck. 

Tyvärr är muslimska länder inte särklit fokuserade på jämställdhet. De tycker att de behöver fixa freden först innan de löser "lyx"problem med bristande jämställdhet.

 I själva verket är det ju precis tvärtom. Om kvinnor får vara med i fredsförhandlingar och får bli delaktiga i den demokratiska processen så går det mycket smidigare och enklare. 
Därför behöver uppmaningen till Mahmoud Abbas vara tydlig. Ta med kvinnorna i fredsprocessen och ställ upp för kampen mot våldet mot kvinnorna 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0