Smarta lantisar

 

 

Kinberg Batra motsätter sig investeringar i högre utbilning, bostäder, infrastruktur och en aktiv näringspolitik för att skapa jobb, och socialdemokraternas satsningar för att stärka lärarna i skolan och höja kvaliteten i sjukvården och äldreomsorgen. Moderaterna och samtliga borgerliga partier vill inte göra de investeringar som krävs för att hålla ihop Sverige – eftersom resurserna ska gå till sänkt skatt, mest för de som redan tjänar mest.

Efter bara 30 minuter som ledare gav hon besked om en ny skattesänkning som moderaterna ska driva igenom. Till detta kommer planen om ett sjätte jobbskatteavdrag, sänkt skatt för storföretag och extra sänkt skatt för de som tjänar över 46 600 kronor i månaden som Moderaterna antog på sin förra stämma.

När den borgerliga regeringen fick lämna makten var resultatet klart: Arbetslösheten hade stigit, inte minst bland unga. Skolresultaten sjönk snabbast i hela OECD, samtidigt som många anställda inom välfärden har fått gå på knäna. Klyftorna har växt, och skillnaden mellan stad och land gör sig allt oftare påmind.

. Det är märkligt att trots att Kindberg Batra tagit avstånd från sitt påstående om att Stockholmare är smartare än lantisar så tror hon att väljarna är lättlurade. Men lantisar är smartare än så, det är Stockholmare också för den delen. Människor i stad och på land vill ha jobb, utbildning, service och bostäder. Sådan går före skattesänkningar för de som har det bra


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0