Utrikespolitisk debattAntagligen kommer de borgerliga partierna fortsätta på Nato-spåret under onsdagens utrikespolitiska debatt, trots att de egentligen inte är överens. Att Palestinas president Abbas besökt Sverige kommer naturligtvis också upp i debatten. Förmodligen också förödelsen i Ukraina och osäkert om fredstoppmöte om Ukraina blir av.
EU har som bekant förberett nya sanktioner mot Ryssland. Men nu förväntar sig många att Merkel och Holland initiativ ska ge resultat. 

Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Frankrikes president François Holland, Ukrainas president Petro Porosjenko och Rysslands president Vladimir Putin har träffas i vitryska Minsk för ett avgörande om Ukrainas framtid.  Angela Merkel har rest till USA för att träffa president Barack Obama för överläggningar om situationen i Ukraina.

Merkel hoppas bland annat kunna övertala Obama om att inte leverera vapen till Ukraina. Inte heller Margot Wallström anser att ökat vapenskrammel är en lösning på konflikten.

Det är inte mera vapen som behövs utan ett tillbakadragande av ryska vapen. Det här är det europeiska sättet. Inte att svara med mera vapen och med en eskalering.

Under onsdagens utrikespolitiska debatt hoppas jag på att Margot kan få utveckla sin inrikting på en feministisk utrikespolitik eftersom det är så viktigt. Viktigt att beskriva hur kvinnorna alltid är de som utsätts mest i krig och konflikt. De utsätts för förtryck, misshandeln och våldtäkter och förväntas ändå vara de som tar hand om barnen och att det finns mat till familjerna.

Men freden skulle kunna komma närmare en lösning om kvinnorna fick delta i fredsprocesserna.
Resolution 1325:s fokus på att skydda kvinnors fysiska välbefinnande och deras juridiska och politiska rättigheter uppmärksammar att om hälften av befolkningen upplever våld och diskriminering finns ingen rättvisa för någon.


Kommentarer
Postat av: Kenneth Eriksson

Såg stundtals på interpellation debatten igår med Kaplan.Är det verkligen så våra skattepengar utnyttjas,här kom en hel radda med Alliansföreträdare och argumenterade mot en utredning gällande Bromma,dom verkade ha lagt kalkerpapper under inläggen,alla sa samma sak,vad är detta för skoj?

2015-02-11 @ 08:34:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0