Löfven på huggetDe fruktansvärda händelserna i Paris inledde dagens partiledardebatt. Stefan Löfven berättade om sitt deltagande i söndagens manifestation. Han beskrev sin avsky mot terrorismen oavsett vem/vilka som utför dessa fruktansvärda handlingar mot människor och mot demokratin. 

Han berömde också de partier som ställt upp på decemberöverenskommelsen som gör det möjligt att styra även med minoritetsregeringar. Nu kan vi diskutera sakpolitiken inte "spelet" och det är bra, för olika uppfattningar har vi.

Inte minst i skattefrågan. Vi vill investera i jobb, infrastruktur, omskolning, byggande, underhåll av järnväg, skola och äldreomsorg. Det menar vi leder till fler jobb än bara fler skattesänkningar.

Stefan Löfven var på hugget i replikerna om jobben, skatterna, Nato och trygghet.

SD:s vikarierande partiledare Mattias Karlsson meddelade omgående att hans parti kommer att kräva en misstroendeförklaring mot statsminister Stefan Löfven. 
Han menade att det var fel att det inte blev extra val när regeringen och de borgerliga partierna slöt decemberöverenskommelsen i mellandagarna.
Stefan Löfven lyfte fram att SD i höstas röstade emot sina egna politiska förslag, de röstade emot höjd a-kassa, de röstade emot sänkt skatt till pensionärerna, de röstade emot en bättre sjukförsäkring, för att skapa kaos.
– Först åker SD land och rike runt på valturné och säger vad de vill, sedan röstar man emot sina egna förslag av ett enda skäl, att se till att regeringen faller. Sedan säger SD att om Riksdagen och regeringen inte gör som SD vill, fäller de alla regeringar, det leder till skapar kaos.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0