Nytt år nya möjligheter

 Trots allt startade 2015 i relativ bra.

2014 var däremot ett väldigt tumultartat år. Supervalåret som glädjande nog ledde till en ny regering. 

Men glädjen byttes till oro inför att budgeten inte skulle gå igenom, eftersom SD inte meddelade hur de tänkt rösta. Sedan kidnappande de media genom en 30 minuters lång föreläsning om deras förvrängda syn på invandring.

Därefter stödde de den borgeliga budgeten.

 Alla borgeliga budgetar släppte de igenom men den första socialdemokratiskt ledda budgeten valde de att fälla. De hotade dessutom med att fälla alla regeringar som inte lydde dem.

 

I och med att vår budget föll i riksdagen går vi miste om många bra saker. Det rör sig om reformer som hade kunnat göra Sverige starkare för framtiden och förbättrat vardagen för många människor i vårt land.

Men i sista stund kunde i alla fall extra valet avvärjas genom en överenskommelse mellan S, Mp, M, C, fp och Kd. Nu kan vi jobba vidare för att förbättra landet.

 

Socialdemokraternas viktigaste uppgift är och förblir jobben. För att få ned arbetslösheten vill vi genomföra en 90-dagarsgaranti där arbetslösa ungdomar erbjuds ett jobb eller en utbildningsplats inom 90 dagar. Vi vill investera i skolan genom fler lärare, investera i äldrevården genom mer personal, ge ensamstående föräldrar en tryggare ekonomisk tillvaro, Ge barn gratis medicin osv

 

Nu måste vi ta nya tag för att få igenom dessa reformer i nästa budget i stället. Vi kan tillsamman se till att 2015 blir ett mer rättvist och solidariskt år. Där vi ställer upp för varandra

Det är ett nytt år med nya möjligheter, nu kör vi igen

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0