Stefan Löfven jämställdhetsambassadör

 

 

Nu kan Sverige sträcka på sig lite ytterligare eftersom vi har en statsminister som blivit jämställdhetsambassadör. Talet på UN Womens presskonferens på World ekonomic forum i Davos blev startskottet för Stefan Löfvens nya uppdrag som "jämställdhetsambassadör". Han ska hädanefter arbeta för att lyfta jämställdheten i alla sammanhang, såväl i Sverige som utomlands.

Filmstjärnan Emma Watson blev UN-womens jämställdhetsambassadör i höstas och gjorde ett bejublat framträdande i FN i New York, ett tal som sett av många genom youtube. Emma Watson menar att kampanjen He for She hittills har fått ett enormt stöd fått bland annat på hennes fans.

He for She kampanjen går ut på att män, pojkar killar ska ställa för kvinnor, flickor, tjejer bland annat när de blir utsatta för våld.

Sveriges statsminister går nu i Emma Watsons fotspår och kommer att driva He for She kampanjen vidare.  

Han menar att det finns en enorm vilken styrka i jämställdhetsarbetet. Han sett i sin tidigare verksamhet som facklig ledare, att jämställdhet förbättrar en organisation och det förbättrar i sin tur världen.

 

Stefan Löfven åker alstå till Davos och träffar världens ledare och berättar om att han att jämställdhet är tillväxtfrämjande. Hans ambition att höja tempot i jämställdhetsarbetet och sätta mål som världens ledare bör enas omkring.

Mål om att öka kvinnors och flickors representation i alla sammanhang, att arbeta för att kvinnors inkomster ska höjas och en nolltolerans mot alla typer av våld och övergrepp mot flickor och kvinnor.

 

Så sträck på er. Sverige går i bräschen för ett mer jämställt samhälle, det kommer alla tjäna på


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0