Varför behövs en Livsmedelsstrategi?


Idag sätter vi, smarta lantisar, Skaraborg och landsbygden i fokus på flera olika sätt.
Ikväll genomförs den största landbruksdebatten i Sverige med 1200 deltagare. På eftermiddagen värmer vi politiker upp tillsammans med LRF, kommunernas upphandlade. 

Vi deltar på ett seminarium på temat ”Mer svensk mat och grön omställning” med kvällens paneldeltagare. Vi diskuterar kommunernas och det offentligas roll med:

Sven-Erik Bucht (S) Landsbygdsminister, Helena Johnsson Ordförande LRF, Anders Svensson Vd ICA Sverige, Lena Ek (C) vice ordförande miljö och jordbruksutskottet, Ove Konradsson Vd Skövde Slakteri, Ingela Edlund 2:e vice ordförande LO, Lars Idemark Vd Södra Skogen  Med flera
Sven-Erik Bucht inledde med vikten att ta fram en Livsmedelsstrategi, han gjorde den roliga kopplingen med att om om det inte finns en strategi så vet vi inte vart vi ska gå och vi vet inte vart vi vill. 
Sedan kom vi in på upphandlingen. Det går att genomföra mindre upphandlingar och dela upp så att mindre och lokala företrädare har möjlighet att lägga anbud.
Djurskydd, miljöhänsyn, låg andel av antibiotika är ett en stor fördel och borde vara en än större fördel än i dag menar Sven-Erik Bucht. 

Sedan hade vi möjlighet att ställa frågor om mjölkpriset, transporterna, biodrivmedel och utsläppsnivåer mm 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0