Obehagligt inslag i AlmedalenDet kändes obehagligt att se hur den fina Almedalen plötsligt belamrades av SDs reklam. Det ger en fadd smak när ett parti som inte ställer upp på alla människors lika villkor har ett sådant stöd av väljarna.
 
 SD:s stöd är dubbelt så högt bland män som bland kvinnor. 
 De behöver kvinnliga väljare och talar därför om barn, förskolor och graviditetspeng mm 
 
Förhoppningsvis kan även männen som röstar på Sverigedemokraterna ta att förnuft till fånga så att vi kunde få ett stopp på dessa mörka krafter. Jag kan förstå ilskan över att vara arbetslös och att vara arg över urbaniseringen men SD har inte lösningen, de vill bara utnyttja människors oro.
 
 I höstas stoppade SD vår storsatsning på mer personal i förskolan när de fällde budgeten. Precis som med sitt prat om sänkt pensionärsskatt eller höjd A-kassa så är sådana förslag i grunden alltid underordnat deras enda intresse - sin främlingsfientliga agenda.
 
Elisabet Dahlin Rädda Barnens generalsekreterare beskrev det på twitter så här: 
"Att prata om barn är inte samma sak som att bry sig om barns rättigheter. SDs yrvakna utspel har noll trovärdighet.Noll! #svpol #Almedalen"
 
Apropå Rädda Barnen så anordnande de en starkt upplevelse nere vid strandkanten en sen kväll som de kallade en otyst minut för att inga barn ska dö i Medelhavet. Det är fruktansvärt att barn, män och kvinnor har det så hemskt att de måste fly för sina liv. Att det dessutom finns krafter i Europa och i Sverige som tycker att de får skylla sig själva och att vi i de rika länderna inte ska hjälpa dem är tragiskt och djupt olyckligt.  All heder åt Rädda Barnen och de som ställer upp för utsatta människor oavsett var de är födda. 

Kommentarer
Postat av: Bert

Även att det i Almedalen inte är handikappvänligt är ett illa inslag.
Att SD inte vill skapa politik där lika villkor gäller är de tyvärr inte ensamma om.
Batala priset för invandrigen får sjuka, arbetslösa.
Detta genom utförsäkringar och vidare genom lönedumpning.
Att andra mer välbärgade hyllar invandring är inte konstigt de använder dem som fyllestädare och lönedumpare vilket därmed gynnar en välbeställd grupp i Samhället.

Får politiker inte till jämikheten kommer SD enbart vinna mer gehör. Tyvärr!

2015-07-02 @ 11:19:33
Postat av: Fredrik

Rädda Barnen har blivit feministiskt och det är illa.

Svar: Jag tycker givetvis att alla ska vara feminister, dvs se könsmaktsordningen, att männen som grupp är överordnad kvinnor som grupp och är beredd att göra något åt det
Monica Green

2015-07-02 @ 11:26:49
Postat av: Olof Hansson

Om du tror att SD växer endast på grund av urbanisering och arbetslöshet så tror jag att du gör det för enkelt för dig. De människor som idag säger att de kan tänka sig rösta på SD är medelklassen. De är oroliga att pengarna inte räcker vid den i det närmaste okontrollerade kostnadsökningstakten. De ser att verkligheten som beskrivs av politiker och media (främst SVT/SR) inte stämmer överens med den verklighet som de möter.

Personligen skulle jag uppskatta om ni i S slutade att kasta invektiv på SD och istället såg till att grunden för SD existens minskade.

2015-07-02 @ 12:40:34
Postat av: Per Gustavsson

Monica, är får du ett medborgarförslag att alla riksdagsledamöter skall besöka Auschwitz-Birkenau och gå en guidad tur.
Syftet är att det så lätt att börja exkludera människor pga utsprung, tro, kön etc. och att Sverige och svenskarna är bättre än så. Vi borde öppna våra gränser och hjärtan så att flyktingar kan komma till Sverige och få utöva sin religion och tradition utan risk att bli förföljda (självklart enligt vår lagrum).

Per direkt från Oscweicim och Auschwitz I och Brikenau

2015-07-02 @ 17:23:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0