Äntligen- tar Sverige en ny väg!
Idag röstar vi i en historisk omröstning  i riksdagen. 

Den gamla regeringen lämnade efter sig allt för hög arbetslöshet, fallande skolresultat och revor i välfärden. Ofinansierade skattesänkningar har skapat stora underskott i de offentliga finanserna.

I den nya budgeten gör vi stora investeringar i järnvägsunderhåll, så att det går att ta sig till jobbet. Investeringar i bostadsbyggande så att det går att flytta dit jobben och utbildning finns.

För att vända skolresultaten måste varje elev få mer stöd, klasserna bli mindre och lärarnas villkor förbättras. Jämställdheten mellan kvinnor och män måste öka. Stärkt A-kassa, sjuk- och aktivitetsersättning och höjt underhållsstöd för ensamstående föräldrar stärker alla, inte minst kvinnor. Detsamma gäller höjt bostadstillägg för de med låg pension. Vi utökar också resurserna i förlossningsvården och äldreomsorgen.

Trots att över 400 000 människor är arbetslösa idag är det många företag som inte lyckas rekrytera rätt personal. Därför vill vi öka antalet utbildningsplatser som ger den kompetens arbetsgivarna efterfrågar. Ingen ung ska behöva gå långtidsarbetslös och därför inför vi ett utbildningskontrakt, investerar i traineejobb och utökar platserna på universitet, högskolor och folkhögskolor.

Att möta dessa framtidsutmaningar handlar om att ta ansvar. Men ansvar handlar inte bara om att genomföra den politik som Sverige behöver utan också om att ta ansvar för att Sverige ska kunna styras. I december förra året försökte ett extremt högerparti med rötter i nazismen tvinga igenom sin politik med ultimatumet: “Gör som vi säger annars skapar vi kaos!”

Att riksdagen idag antar samarbetsregeringens budget är ett viktigt steg i rätt riktning. Fler jobb är grunden för att trygga välfärden och därför är en näringspolitisk offensiv för fler och växande företag, stöd till företag som vill börja exportera och satsningar på turism och innovation avgörande för att Sverige ska hålla ihop.Skickat från min iPad

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0