Bankerna försämrar servicen till alla och gör miljardvinsterSamtidigt som de fyra storbankerna rapporterar sina miljardvinster försöker de dölja att servicen blir allt sämre.
Nyheterna idag domineras av att allt fler kontor läggs ner runt omkring i landet.

Både TT och Sveriges Radio rapporterar om att storbankerna lägger ner kontor på många håll. Särskilt i glesbygden försvinner de i rask takt, men även i mellanstora städer märks trenden. 
Swedbank, Handelsbanken, Nordea och SEB  har minskat. När de flesta banker samtidigt tagit bort sin kassa och manuella kontanthantering så får kunderna allt svårare att klara sina ärenden.

En annan försämring är hur de hanterar föreningar. Eftersom Sverige är ett föreningstätt land, blir de allra flesta drabbade av det totala ointresset från bankerna. 
Jag har stött på problemet flera gånger när små föreningar ska byta kassör, det är hart när omöjligt att få stöd och det spelar ingen som helst roll hur många papper som fylls i på begäran, ändå är det alltid något som banken vill veta ytterligare.
Att det dessutom är olika handläggare vid varje tillfälle som det går att komma fram i telefonkön gör det inte lättare precis.

Det är fruktansvärt tråkigt att behöva bli arg på banker varje gång en insamling skett till en humanitär katastrof eller varje gång ett lotteri ska redovisas. 

Tänk om bankerna kunde ta lite av sina enorma vinster och visa lite goodwill för föreningsSverige, då skulle jag bli både glad och imponerad.   
Skickat från min iPad

Kommentarer
Postat av: Fredrik

Var det inte en sosse som nyligen var chef för Bankföreningen?

Svar: Tack för påpekandet, nu finns din kommentar med som en rättelse. Tar de även hand om föreningar på ett bättre sätt?
Monica Green

2015-06-22 @ 11:52:56
Postat av: Olof Hansson

Man skall inte tro på allt som SR rapporterar om.

Handelsbanken har kontant hantering på 99% av sina över 460 kontor.
Handelsbanken har öven ökat antalet kontor de senaste åren.
Handelsbanken planerar INTE att minska antalet kontor.

En rättelse från din sida vore på sin plats, för SR kommer förmodligen inte att göra det.

2015-06-22 @ 13:34:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0