Dagens partiledardebatt från TVn
Idag följde jag partiledardebatten från TV, lite ovant eftersom jag brukar sitta på första parkett. Men också lärorikt eftersom de allra flesta ser debatterna på det viset. 
Först ut var Stefan Löfven som presenterade en jobbagenda till skillnad mot de borgerligas nedskärningsagenda. 

Han talade om vikten av att investera i ungdomars utbildning och investeringar i infrastruktur och omskolning. Han beklagade de borgerligas ofinansierade skattesänkarlinje.
Valet står mellan antingen ett starkare och mer konkurrenskraftigt Sverige eller ett Sverige som räddhågset backar in i framtiden.

Sveriges nya jobbagenda som innehåller stora framtidsinvesteringar i infrastruktur och bostäder, en aktiv näringspolitik för fler och växande företag, och satsningar på utbildning och matchning så att människor är rustade att ta de nya jobb som växer fram.

De borgerliga partiledarna säger nej till utbildningssatsningar, nej till klimatinvesteringar, nej till rustad infrastruktur. I stället föreslår de nedskärning efter nedskärning - redan i år motsvarande fem miljarder. De skär ned i sjukvården, skär ned för pensionärerna och för barnfamiljerna.

Sverige tål inte mer nedskärningar – i skola, välfärd och det slår mot jobben. 
Stefan Löfvens jobbagenda ger jobb, den stärker svensk konkurrenskraft. 
Ingen ska lämnas utanför. Håll i hop Sverige i stället för att dra i sär och öka skillnaderna mellan fattig och rik. Ett land med små klyftor är ett tryggare land än det vi ses just nu.

Det är bråttom att få igenom den nya politiken, den borgerliga politiken som fortfarande råder ska stoppas. 
Bra där Löfven!   

Kommentarer
Postat av: Per Fjellberg

Resonerar du likadant när det gäller din och din familjs privatekonomi? Brukar du övertyga dig själv och din familj om att det är rätt att låna mer genom att kalla en utgift för en investering?

Hur det går för dem som likt Löfven vill låna till utgifter kan man se exempel på i Lyxfällan på TV3.

Har Sverige verkligen råd med investeringar i infrastruktur som kommer att öka våra gemensamma utgifter, inte minska dem?

Det duger inte att tala om lånefinansierade satsningar utan att också sätta upp mål för när lånen ska vara återbetalda om inte det övergripande målet att göra Sverige till ett nytt Grekland.

Svar: Helt rätt, allt som lånas till så som villa, bil och renoveringar som familjer gör ska betalas tillbaka. Därför görs alla våra satsningar krona för krona. Vi ska ha budget i balans igen. Inte som borgarna gör ökar på budgetunderskottet genom att låna till skattesänkningar
Monica Green

2015-06-10 @ 16:11:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0