Välkommen Phumzile Vi från UN women Sverige är glada att  Phumzile Mlambo-Ngcuka  besöker Sverige i två dagar.  

Hon ska träffa ministrar, företrädare för organisationer och näringsliv. Hon ska tillsammans med statsminister Stefan Löfven göra en nationell lansering av FN-projektet HeForShe.

HeForShe är en rörelse som startat på initiativ av UN Women. Syftet är att få män världen över att engagera sig för att uppnå ökad jämställdhet. Hittills har fler än 300 000 män engagerat sig i rörelsen. Männen måste inse att de måst göra mer för jämställdheten inte bara för att de själva mår bra av ett samhälle där män och kvinnor behandlas lika. 

Jämställdhet har en svagare ställning än andra politikområden på flera sätt. Så trots att FNs generaldirektör för jämställdhetsorgan UN women Phumzile Mlambo-Ngcuka får möta den feministiska regeringen så är det långt, mycket långt kvar till det att vi har jämställdhet mellan män och kvinnor i Sverige.

Ibland glömmer vi att könsmaktsordningen gör att kvinnor är beroende av någon annan, sin man, sin arbetsgivare, en närstående. 
Kvinnor måste ha egen makt att besluta, de måste ha eget jobb som leder till egna pengar och där med självbestämmande.

UN Women arbetar med att stoppa våld mot flickor och kvinnor. 

Vi driver att FNs Kvinnokonvention ska bli lag och att en särskild jämställdhet inrättas. Nu ska vi intensifiera arbetet med feminism, jämställdhet och bryta ner den rådande könsmaktsordningen. 

Vi ser fram emot Pumziles besök och säger varmt välkommen till Sverige 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0