Bravo Margot
Jag har tidigare bloggat om hur strakt Margot Wallström agerat sedan hon tillträde. Men det är värt att upprepa berömmet särklit nu när så många påstår att hon gjort fel.

Hon och regeringen gjorde rätt när de erkände Palestina som stat i höstas. Då påstod det att hon tog ensidig ställning för muslimerna. Men hon var redan då tydlig med att hon tänker kritisera båda parter när de strider mot mänskliga rättigheter.

Kritiken mot att Saudiarabien strider mot mänskliga rättigheter visar att just det att hon klarar av att stå upp för kvinnor och mäns rättigheter samtidigt som hon tar fajten för Palestiniernas rät till sitt eget land.    

När jag lyssnade på veckans podd av Det politiska spelet var det befriande att höra hur Mellanösternkännaren Natalie Bes'er beskrev berömmet som Margot Wallström får av folket.

 Att människor uppskattar det Margot Wallström gör menas den borgerliga oppositionen kritiserar henne säger väl att hon är rätt ute.

Jag uppskattar mycket att vi fått en tydlig röst i världen som tar strid och som vågar dra på sig kritik både från Israel och Saudiarabien. Det visar på mod. Vi behöver modiga politiker     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0