Det borde vara möjligt att klara sig utan kortIdag hade vi utfrågning i finansutskottet om kontanthanteringen. Det finns många fördelar med att slippa hantera kontanter men det går för fort och ingen tror att vi blir helt och hållet utan kontanter.

Utvecklingen går oerhört snabbt med att betala med kort och mobil, bankkontor försvinner och bankerna vill inte ta emot kontanter. 

Det är väldigt svårt för många människor och företag att det blivit så krångligt och dyrt att handla med kontanter. Det är problem att det inte går att betala med kort överallt, Bredbandstäckning och mobilnätstäckning är inte tillräckligt utbyggd eller saknar tillräckligt med kapacitet i näten 

Det är svårt att få lönsamhet i lösningar för föreningar och företag som hanterar dagskassor. Det är svårt att få lönsamhet i betallösningar på landsbygden. Turister har kontanter eller har kort som inte fungerar i Sverige. Det finns personer som av olika skäl står utanför det digitala samhället och därför inte har tillgång till de digitala lösningarna.
Konsumenter borde ha rätt att kräva att det ska gå att klara sig helt utan kort. 

Rent praktiskt betyder det att konsumenter måste kunna ta ut kontanter utan att använda kort, vilket i sin tur kräver att kontanter finns tillgängliga 

Bankerna har ett stort ansvar, att detta fungerar, de tjänar mycket pengar idag på sina kunder, då borde de också kunna stå för tjänsten med att hantera kontanter.

Småföretag och föreningar är både arga och upprörda över bankernas gigantiska miljardvinster samtidigt som de tar betalt och gör det krångligare för att ta emot kontanter. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0