Jämställdhetskampen fortsätter idag och alla andra dagar....Det blev en fantastiskt bra dag igår på internationella kvinnodagen, som uppmärksammades på många håll i landet och i resten av världen. 
Orättvisorna består men ser väldigt olika ut, i världen och inom landet. Den starka filmen från Indien om våldtäkten och mordet på Jyoti Singh, är ett fruktansvärt bevis på det kvinnor utsätts för i hela välden.
Kvinnor mördas i Sverige också, 240 kvinnor har mördats av sina män de senaste 14 åren. Våldet mot kvinnor är det det mest extrema och yttersta konsekvensen av vårt ojämställda samhälle.

Men orättvisorna består inom representationen, anställningsgraden, lönen, otrygga anställningar, oavlönade jobb, diskriminering osv.

Därför måste kampen för ett mer jämställt samhälle fortsätta varje dag hela året. Det är precis lika viktigt som att återerövra demokratin varje dag. 

I kväll hade vi årsmöte i UN-women Skaraborg och trots att vi är nöjda med en bra verksamhet så är det dystert att vi har så oerhört mycket kvar att göra. 
    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0