Lön hela dagen

 

 

Inför internationella kvinnodagen fokuserar många på jämställdhet i media, bloggar och på arrangemang. Det är utmärkt. Den dagen vi har ett jämställt samhälle behöver vi inte ha särskilda kvinnodagar eller särskilda organisationer som fokuserar på genus.

 

Tyvärr är vi mycket långt ifrån ett jämställt samhälle. Det gäller såväl representation, makt, hälsa ansvar för familjen, våld och lön.

 

När det gäller lön jobbar kvinnor gratis från 15.56 varje dag. Se gärna filmen här

Dessutom arbetar var tredje kvinna, jämfört med var tionde man,

Totalt beräknas 200 000 personer, främst kvinnor, arbeta ofrivillig deltid. Rätt till heltid är en viktig jämställldhetsfråga! Rätt till heltid ska skrivas in som norm i de centrala kollektivavtalen för kommuner och landsting och att frågan om delade turer ska lösas i samma förhandlingar. Läs S-kvinnors krav här

Kvinnor är som grupp underordnade männen. Den som ser det och är villig att göra något åt det, är feminist. Det behövs fler feminister bland både män och kvinnor, unga och gamla.

 

Kom med i kampen för ett jämställt, jämlikt samhälle. På söndag kan vi fira tillsammans på många håll i landet och i resten av världen


Kommentarer
Postat av: Jan

Du själv tjänar väl närmare en miljon om året. Plus fria resor, dubbel bosättning, traktamenten och generös pension. Vill du ha mer? Mycket ska ha mer brukar det ju heta. Nu törs du väl inte publicera den här kommentaren heller. Det brukar ju vara så på din blogg.


Svar: Riksdagsledamot menar du väl?
Monica.nu

2015-03-02 @ 14:13:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0