Nu bygger vi

Sverige investerar alldeles för litet i bostadsbyggande. Det ska vi ändra på. Vi vill införa ett investeringsstöd till byggande av hyresrätter i kommuner med bostadsbrist. Vi kommer att ställa krav på att bostäder som får stöd har rimliga hyror, att det finns tydliga krav på energieffektivitet och att de förmedlas öppet genom en kommunal bostadsförmedling eller i annat samarbete med kommunen. Stödet kommer att vara särskilt stort för små lägenheter. 

Förslaget kommer till riksdagens för beslut i höst,

Utöver detta föreslås ett stöd till kommuner som tar sitt ansvar för bostadsbyggandet. Kommunernas kapacitet i detaljplanering och handläggning av byggnationsärenden, och  kommunernas möjlighet att anlägga vägar, förskolor, skolor och annan samhällsservice är nyckeln för att öka bostadsbyggandet. 

Regeringen föreslår även stöd till energieffektivisering och upprustning av hyresrätter. Detta kommer leda till att fler hyresrätter hyrs ut och/eller blir mer attraktiva. Det stärker både jämlikheten och bostadsförsörjningen. Regeringen föreslår också stöd till nybyggnation av bostäder för äldre, samt stöd till kommunerna för utbyggnad och stärkt kapacitet i kollektivtrafiken. 
Detta kommer både att möjliggöra förtätning av befintliga bostadsområden och göra mer mark.

Så kom igen nu. Dags att bygga bort bostadskön och miljöanpassa gamla bostäder. 


Kommentarer
Postat av: Kenneth Eriksson

Varför infördes inte ROT avdraget för hyresrätter när dom ändå satsade på hyresrätter,varför?

Svar: Tyvärr blev det för krångligt att göra det
Monica.nu

2015-03-25 @ 13:24:53
Postat av: Leif Andersson

Varför väntar man ända tills hösten med detta förslag istället för att ta med det i vårpropositionen?

2015-03-25 @ 18:20:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0