S-kvinnor i Skaraborg
Denna vårliga söndag hade S-kvinnor i Skaraborg sitt distriktsmöte i Falköping. Vi kunde se tillbaka på ett aktivt valår och glädjas åt att vi värvat fler medlemmar. 
S-kvinnor som engagerar sig för ett jämställt samhälle finns i flera kommuner i Skaraborg. Eftersom Julia Björck avsagts sig omval så valde vi ny Ida Ekerot från Mariestad till ordförande. Vi tog ställning för en motion för fler genuspedagoger i skolan och utsåg ombud till S-kvinnors förbundsmöte mm 

Inbjuden gäst var Susanne Andersson, förbundssekreterare för S-kvinnor som berättade dels om S-kvinnors internationella verksamhet och om hur viktigt det är att S-kvinnor blir fler för att kunna påverka samhället i mer feministisk inriktning.   


 S-kvinnor beslöt sig för att fortsätta vara aktiva i utåtriktade aktiviteter och vara pådrivande i politiken, både mot andra partier men även mot moderpartiet socialdemokraterna. Vi diskuterade hur vi kan stötta varandra för att halva makten ska bli möjlig. 

Vi beslutade även att det internationella arbetet kommer att fortsätta. Under 2015 kommer fokus ligga på en insamling till förmån för Syriens kvinnor i samarbete med Olof Palme center. 

Ett mycket bra möte med många spännande diskussioner som slutade med framtidshoppet om att en jämställd värld är möjlig. 

Det var en ära för mig att återigen vara årsmötets ordförande. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0